![]() |
Zuurvlees / violetkookt.nl |
Kooktijd: 180 minuten
Recept Zuurvlees Jeneverbessen
Ingrediƫnten
- 500 gram Runderriblappen
- 3 eetlepels boter
- 100 ml witte wijnazijn
- 100 ml warmwater
- 4 eetlepel appelstroop
- 3 stuks van jeneverbes bessen
- 3 stuks laurier
- 3 stuks kruidnagel blad
- 4 plakjes UI
- 1 eetlepel suiker
Hoe Maak Je Zuurvlees Jeneverbessen
- Het vlees wordt gesneden, vorming van kubussen. Dan Strooi de stukjes vlees met zout en peper.
- Verwarm 2 eetlepels van de boter in een steelpan, warmte boter tot gesmolten en schuimig. Voer de stukken vlees, gebakken totdat het vlees verandert van kleur tot bruinachtig.
- Giet de azijn en warm water in het vlees. Giet een circulaire manier volgen de muren van de pot. De vruchten van jeneverbessen, laurier en kruidnagel toevoegen.
- Plaats het deksel van de pot, het vlees gedurende een uur op laag vuur sudderen. Gereserveerd.
- Pel de UI, gehakt dobbelstenen vorm.
- Verhit een eetlepel boter in een koekenpan. Bak de gesneden ui gaar door en geurig. Haal van het vuur.
- Voer de al gebakken, ui en appelstroop in een pan van vlees. Sudderen gedurende 1-2 uur. Tijdens het, af en toe water toevoegen wanneer het koken van vloeistof in de Pan bijna opdrogen is.
- Ten slotte, voeg de suiker, zout en peper. Kook weer infusie van de kruiden.
- Dienen vlees zuur samen met frietjes.
Recept Zuurvlees Jeneverbessen, Zonder Peperkoek
4/
5
Oleh
Herna Waty