zondag 12 februari 2017

Recept Zuurvlees Jeneverbessen, Zonder Peperkoek

recept zuurvlees zonder peperkoek, recept zuurvlees jeneverbessen
Zuurvlees / violetkookt.nl
Porties: 5
Kooktijd: 180 minuten

Recept Zuurvlees Jeneverbessen

Ingrediƫnten

  1. 500 gram Runderriblappen
  2. 3 eetlepels boter
  3. 100 ml witte wijnazijn
  4. 100 ml warmwater
  5. 4 eetlepel appelstroop
  6. 3 stuks van jeneverbes bessen
  7. 3 stuks laurier
  8. 3 stuks kruidnagel blad
  9. 4 plakjes UI
  10. 1 eetlepel suiker

Hoe Maak Je Zuurvlees Jeneverbessen

  1. Het vlees wordt gesneden, vorming van kubussen. Dan Strooi de stukjes vlees met zout en peper.
  2. Verwarm 2 eetlepels van de boter in een steelpan, warmte boter tot gesmolten en schuimig. Voer de stukken vlees, gebakken totdat het vlees verandert van kleur tot bruinachtig.
  3. Giet de azijn en warm water in het vlees. Giet een circulaire manier volgen de muren van de pot. De vruchten van jeneverbessen, laurier en kruidnagel toevoegen.
  4. Plaats het deksel van de pot, het vlees gedurende een uur op laag vuur sudderen. Gereserveerd.
  5. Pel de UI, gehakt dobbelstenen vorm.
  6. Verhit een eetlepel boter in een koekenpan. Bak de gesneden ui gaar door en geurig. Haal van het vuur.
  7. Voer de al gebakken, ui en appelstroop in een pan van vlees. Sudderen gedurende 1-2 uur. Tijdens het, af en toe water toevoegen wanneer het koken van vloeistof in de Pan bijna opdrogen is.
  8. Ten slotte, voeg de suiker, zout en peper. Kook weer infusie van de kruiden.
  9. Dienen vlees zuur samen met frietjes.
Recept Zuurvlees Jeneverbessen, Zonder Peperkoek
4/ 5
Oleh